keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Voisikohan näin päivää ennen saada jo vinkkiä kuinka monta silmukkaa luon. Voisi sitten heti aamulla hiihtoa katsellessa pistää työn alulle. Eli kyse on mallista 12, jonka aion neuloa tyttärelle. Tytär on kokoa n.36 tai XS/S. Vaate ei saa roikkua päällä, vaan sen pitää mennä pintaa pitkin. Mitään sivukavennuksiahan tuossa ei ole. Ajattelin myös yrittää toteuttaa työn pyöröneuleena. Onnistuukohan? Eli tekisinkö ohjeen mukaisesti pienimmän koon vai vähennänkö pari mallikertaa?

6 kommenttia:

KirsiJ kirjoitti...

Yleensä nuorten vaatteet ovat mittaluokkaa esim. 160cm. Näissä ohjeissa ei näköjään ole lasten kokoja. XS/S on aika pinei koko, mutta saattaa olla nuorelle iso. neuvoisin vertaamaan vartalonympärysmittaa nuorisosi kokoon. XS/S:ssä näyttää olevan 82cm. Kuulostaa aika isolta. Näin ajattelin.

seijap kirjoitti...

Neulomossa Tanja oli vähentänyt silmukoita ohjeesta. Yleensähän nämä koot tuppaavat olemaan vähän reilun kokoisia. Harmi en pysty auttamaan.

Mammukka kirjoitti...

No joo! Kannattaisi varmaan katella minunkin niitä ohjeen mittoja. Tyttären rinnanympärys on n.88cm ja vyötärö 70cm, joten taidanpa pienimmällä koolla sitten lähteä. Käsialani on melko löperöä.

Tanja oli tehnyt ainakin sen ihanan version Malibusta, jota minäkin ajattelin. Toisaalta tytär ei tahdo kovin reikäistä ettei tartte liivien kanssa soheltaa.

Arska kirjoitti...

Minä mietin ihan samaa hommaa, että montako silmukkaa otan mallista pois.. Kokoni on yleensä XS/S joten Novitan koko S on yli-iso..

KirsiJ kirjoitti...

Laskin näin: 10cm=24 silmukkaa pitsineuletta. Vartalonympärys 100 cm = 240 s / 2 = 120 s / kappale: koko L (oma kokoni)

Jos vartalonympärys tuo 88cm = 216 s / 2 = 108 s / kappale

Mammukka kirjoitti...

HYVÄ SUOMI!

Pitäisiköhän sitten tehdä niin, että ottaa sen aloitusluvun vyötärön mitasta, koska siitä sen pitäisi kuitenkin istua. Eli kun vyötärö on noin 70cm, niin venyttämätöntä neuletta siihen menisi 168s=170s. Jotta kuviot saisi tasan etu- ja takakappaleelle, lisätään vielä 10s=180s. Toivottavasti laskin oikein.

Kaipa minun pitää vastoin tapojani tehdä mallitilkku. Jos saan mitat täsmäämään, niin tuolla 180 silmukalla sitten lähden liikkeelle (siis pyörönä).