torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Olen huomannut, että monet tuskastelevat mallin 24 kanssa. Annan tässä muutaman vinkin, mitkä auttoivat ainakin minua. Tein ensin hihat, sain 'tuntuman' mallikertaan. Raidoitus auttoi kummasti hahmottamaan. Pidin kokoajan tukkimiehen kirjanpitoa millä kerroksella mennään. Nyt kun olen tekemässä etu-ja takakappaletta pyöröillä 'mallineule' on suht' hanskassa (välillä on hanskat hukassa). Tarkkuuttaa vaatii eniten kerroksen aloitus. Siinä jos tulee kömmi niin koko kerros on pilalla. Mutta ei hätä ole tämän näköinen, harjaantunut silmä huomaan tuossa omassa tekeleessäni virheet. Ne virheet voi paikata seuraavalla kerroksella aika hyvin. Suosittelen, että kun virhe on korjattu, niin kannattaa tehdä yksi 'virheetön' mallikerta. Ja omaan silmääni nuo omat virheeni ei edes ota tuolta neuleesta. Yleensä olen kovin tarkka virheistä ja olen valmis vaikka purkamaan koko luomuksen aloitussilmukkoihin saakka. Kuvan keskeneräisestä työstä näät täältä.

Mukavaa naistenpäivää

Ystävällisin terveisin, Katiija (TheVirheidenPiilottaja)

5 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Mitä kokoa teet? Mulla kun ei sekään täsmännyt.
Minä piiloittelen yleensä virheet enkä koskaan pura, mutta nyt alkoi tökkiä koko juttu.
Langat ovat tuossa ja pakkohan ne on käyttää. saattaapa olla, että hioista aloitan uudelleen.
Vinkkisi olivat hyviä, kiitos niistä. Samoja jippoja olen käyttänyt tukkimiehen kirjanpitoa on korvannut vihreä liimalappu.

Katiija kirjoitti...

teen M kokoa ja tuntuu menevän tosi hyvin. Ole tarkkana kerroksen aloituksen kanssa sekä lopetuksen kanssa ja muista että siinä mallissa on ns. reunasilmukka... alkuun se meinas sotkea ainakin minua.

Eija kirjoitti...

On se lohduttavaa että muutkin takkuavat tuon mallin 24 kanssa. Laittakaapa joku lähikuva tuosta mallikerrasta niin näen (näemme) millaista sen tulisi olla. Katiija vaikka.
Kyllä minäkin vielä kerran aloitan tuon tekemisen, sen verran sitkeä olen.

Katiija kirjoitti...

Juups, kuvaan lähikuvan neuloksesta omaan blogiini, sinne missä on keskenkasvuiset.

Katiija kirjoitti...

Juups, kuvaan lähikuvan neuloksesta omaan blogiini, sinne missä on keskenkasvuiset.