keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Pääsin vihdoin viimein peräti takakappaleen kädenteiden kavennusten tekemiseen,aloin tehdä sitä siirtyen 8. kierroksen jälkeen 2. pitsikuvioon, josta en kyllä ymmärrä mitään,vaikka merkkien tarkoituksetkin tarkasti katsoin. Toisin sanoen koko neulominen kavennuksista lähtien meni täysin metsään, eikä mitään kuvioita syntynyt, puhumattakaan siitä,että multa hävisi huomattavasti enemmän silmukoita kuin olis pitänyt. Auttakaa mua ja kertokaa, miten se kavennus-kuvio osuus neulotaan ja kummalla kuviolla. Jotta olisin vielä tyhmempi, niin mitä merkitseen tyhjä ruutu-ruutu jossa sisällä vaakaviiva. Purettavaa tuli totisesti ja masennus iski!

9 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Apua tarvitsen malli 12 kanssa, joka jostain syystä näkynyt tekstissä.

Mammukka kirjoitti...

Eli missä kohtaa olet juuri nyt? Oletko ruutupiirros II:ssa 1. rivillä, josta alkaa kainalokavennukset?

Mammukka kirjoitti...

...ja mitä kokoa teet?

Anitta kirjoitti...

Teen kokoa M ja purin tekeleeni kohtaan kierros 10,mikä on nurja puoli eli olen tosiaan alkamassa kavennuksia. Mutta neulonko minä mallikuvio 1. mukaan ensin loppuun vai alanko nyt suoraan 2. kuvio 1. riviltä ?Kiitos muuten nopeasta kommentistasi !

Mammukka kirjoitti...

Joo, satuin juuri tähän istahtamaan kaupasta ja hammaslääkäristä tultuani. Minä tein nuo kädentiekavennukset vähän oman pään mukaan, joten pitää perehtyä oikeaan ohjeeseen. Hetkonen...

Mammukka kirjoitti...

Kokeillaan. Olet siis toistanut ruutupiirros I:n kerroksia 1-16 5 kertaa. Sitten olet neulonut vielä samaisesta piirroksesta kerrokset 1-8. Nyt on työllä mittaa n.27cm tai haluttu. Alkaa kainalokavennukset.

Siirry ruutupiirros II:een riville 1 (numerot oikeassa reunassa). Parittomilla kerroksilla (=työn oikea puoli) neulotaan molemmissa reunoissa 2o yhteen (yhden reunasilmukan sisäpuolella). Näin tehdään 9 kertaa, jolloin kaventuu 18 silmukkaa.

Kavennusten jälkeen olet ruutupiirros II:n rivillä 15 ja sinulla on 111 silmukkaa - 18 silmukkaa = 93 silmukkaa. Kerrokset 16 ja 17 tehdään kun molemmat kappaleet ovat valmiit = kaarroke.

Saatko tästä apua?

Mammukka kirjoitti...

Niin se pitsineulehan jatkuu ihan samanlaisena, reunoissa vain kaventelet ohjeen mukaan. Ja ruutu jossa on poikkiviiva tarkoittaa nurjaa silmukkaa eli siinä mennään jo 1o 1n joustinta (kerrokset 16-17). Mutta niitä ei siis vielä tässä vaiheessa tehdä.

Anitta kirjoitti...

Kiitos Mammukka perusteellisesta selvityksestäsi! Kyllä uskon, että näillä ohjeilla selviän eteenpäin. Olin itse käsittänyt ohjeen ihan väärin eli aloitin kavennukset ja kierros 9. kuviosta 2 ja neuloin vielä kierrokset 16 ja 17. Ei ole ihme, ettei se ollenkaan muistuttanut sitä mitä piti. Nyt varmaan onnistuu, KIITOS!

Mammukka kirjoitti...

Hienoa, jos oli apua. Itse olen samaisessa kohdassa omassa työssäni, mutta pulmat ovat erit. Teen tämän toisenkin neuleen Malibusta, joten silmukkamäärät pitää itse kehitellä. Toivon, että onnistun.